Choď na obsah Choď na menu
 


166,Első Dél-mezopotámiai magyar királyaink

 

Első Dél-mezopotámiai magyar királyaink

 

Az első dél-mezopotámiai király neve nagyon jellemzően

EVECHOUS: -Evezős~ s ez is a megérkezés körülményeire utal.

Beros,(=Boros) a dél-mezopotámiaiak saját történetírója munkájából azt is megtudjuk, hagy a kiindulópont, ahol az utasak hajóra szálltak, Eritrea volt s általában a Vörös-tenger környéke, a Punt.

 

 Az Evezős úron kívül az első beérkező csoportban említik OANNES: Honős nevét.

 

Később jött AN-NED-UTOS: A Nagy Utas.

 

 E délről érkezett magyaroknak az árpádi törzsekkel való egyesülésükig tíz királyuk volt.

 

Neveik közül megértjük AMMEN-ON: A Mén Hon ura;

 

 MELAG AR-OS: Meleg Úrős, forró vidékről jött király;

 

 EVEDO-R-ANCH-OS: Evező Úr, Honok Őse;

 

 KIS-UTH-R-OS:- Kis Út- úrős- király nevét.

 

Szimbólumaik között szerepelt az afrikai oroszlán, amit Magarunak hívtak, továbbá a madár és a kígyó. A beérkezők, ugyancsak Beros (=Boros) elbeszélése szerint, valamennyien magas kultúrájú, szorgalmas emberek voltak, akik partraszállásuk után azonnal hozzáláttak a földek kiméréséhez, házakat és templomokat építettek, kenyér magvakat szórtak és nemsokára arattak.

 

A Honős OANNES pedig, nehogy az őshazai ismeretek feledésbe menjenek, az utódok számára a gyarmatosok minden tudását leírta egy könyvben, kezdve a világ teremtésével. Ebben a munkában minden benne foglaltatott és Beros történetíró megjegyzése szerint "azóta sem alkotott az emberiség semmi újabb nagyszerű találmányt" (Maspero: History... III. 16.old.).

 

 (Felhasznált irodalom: Dr. Baráth Tibor: A magyar népek őstörténete, és a Magyarságtudományi Intézet szabadon bemutatható művei, képek forrása interneten szabadon bemutatható képek.)

2011-11-09.