Choď na obsah Choď na menu
 


218,Ősi civilizációk, d

 Kr.e. 15.000 és 10.000 között a Földön léteznie kellett egy nagyon magas civilizációnak.

Champollion egyiptológus Egyiptom alapítási évét Kr.e.9850 körüli időre teszi.

Mikor közel 12.000 évről beszélünk, 11.850 évnek felel meg Kr.e.

 

Platón Kr.e. 4.-5. században egy 12.000 évvel korábban létezett Atlantiszt emleget.

 

Hérodotosz, Abu L Hasszán és sokan mások azt állítják, hogy a piramisokat a vízözön előtt építették.

André Pochau francia tudós szerint az egyiptomiak és babiloniak csillagászati és matematikai tudása kialakulásához 30.000 évre volt szükség.

 

Egyiptomban Tell-Asmaiban alabástrom szoborcsoportot találtak. Kora kb. 4.500 év. A hátoldalán négylábú őshüllő van, egy brontoszaurusz. Ha a Kréta-korban élt, ami Kr.e. kb 140 milliótól 70 millió évig tartott, honnan tudták, hogy így nézett ki? az őshüllők az ember megjelenése előtt kipusztultak. Vagy mégsem?

 

Az amerikai Colorado államban sziklarajzokat találtak. Hátsó lábain álló dinoszauruszt ábrázol. Kik rajzolták oda? Mert itt valóban éltek, csak sokmillió évvel korábban, mint az értelmes ember megjelenése.

 

Egyiptomban, Szakkarában 1898-ban madár leletet találtak. E fából készült 40 gr-os tárgyat repülési szakemberek 50 évvel később ideális méretarányos repülőgép modellnek ismerték el. 14 hasonló madár került elő a kairói múzeumból.

A Kimbaja-leleteket számos aranytárgy alkotja, amelyet a dél-amerikai Kolumbia területén tártak fel. Elemzésre átadták Ivan Sanderson ókortörténésznek az egyik öntvényt. Miután alaposan megvizsgálta a tárgyat és kikérte a repülés néhány szakértőjének véleményét, észbontó következtetésre jutott. Véleménye: az aranytárgy több mint ezeréves lökhajtásos repülőgép modellje. Meggyőződése, hogy a kora ókori emberek műszakilag sokkal fejlettebbek voltak, mint ahogy ma az iskolákban azt tanítják. 

undefined

Dél-Amerikában Kolumbiában, Bogotában színaranyból találtak repülő modelleket. A New York-i Repüléstudományi Intézet ezeket megvizsgálta. Fényképét pilótáknak mutatták meg, akik ezt válaszolták: F-102-es deltaszárnyú vadászgépet látnak.

 

Örményországban 1968-ban Medzamorban 5.000 éves fémkohászati központot ástak ki orosz kutatók. Rugóval ellátott acélfogókat is találtak a feltárt rétegekben.

 

Franciaországban Lussac-les-Chateux közeli barlangban vésett köveket találtak. Koruk 10-12.000 évesre becsülték. A rajzon nők és gyerekek vannak a mi évszázadunknak megfelelő ruházatban. Egy női alakon tengerészsapkát, nadrágot, a comb tájékon zsebet látunk. Így öltöztek a kőkorszaki emberek?

 

Antiküthérai leletet Kr.e. 1 században elsüllyedt görög hajó roncsai között találták. Rézből készült és 20 különböző fogaskerékből áll. Bonyolult skálák mutatnak valamilyen értékeket. A rajta levő ógörög írás szerint Kr.e. 82-ben készült. A hajó, amin találták, Kr.e. 65-ben süllyedt el. R. Chawin a párizsi Sorbonne tudósa megvizsgálta. Kerekeinek fogai pontosan 60 fokos szöget zárnak be. Kézzel nem lehet ilyet elkészíteni, az alkatrészeket géppel állították elő. ha ilyen gép létezett, akkor több ilyen szerkezetet is gyártottak, amivel a tengerészek kiszámíthatják a hajójuk helyzetét a nyílt tengeren. Nem találtak sem gyártógépeket, sem még egy hasonló szerkezetet.

 Lelet részlete:

 A rekonstrukciója:

Régi idők csúcstechnikája?

Tiahuanacóban olyan bronz leleteket találtak, melyekről nem tudni, hogyan készültek. Olyan régiek, hogy a hivatalos tudomány szerint fémmegmunkálás nem is létezett a kőbaltás kor előtt.

 

undefined

Az egykori Tiahuanaco a Titicaca-tó körül – Bolívia keleti, Peru délkeleti és Chile északi részén – kialakult prekolombiánus kultúra közigazgatási és vallási központja volt. Arthur Posnansky professzor (18731946) nevéhez kötődő – elképzelés Kr. e. 15 000-10 000 közé datálja a tiahuanacoi építmények korát.

2023.07.26. folytatjuk...