Choď na obsah Choď na menu
 


222,Nagy világcsapás, vízözön

h,Milyen csapás történt?

 

Kb. 12.000 évvel ezelőtt valami történt a bolygónkkal. Milyen csapás érhette?

A Földön klímaváltozás, időjárás változás történt. Arra gondolnak, a Földet kozmikus csapás érte. Ha a közelünkben elhaladó Ceres kisbolygóval ütköznénk, ami 770km átmérőjű, mai civilizációnk elpusztulna.

 

Könnyű elképzelni, hogy 12.000 évvel ezelőtt sokkal könnyebben és alaposabban elpusztult egy kicsi lélekszámú emberi társadalom. Welikowsky tudós szerint a megadott időszakban egy üstökössel ütközött a bolygónk.

 

Mások szerint a Hold egy bolygó volt és olyan közel került, hogy a Föld befogta és a holdjává lett. Vannak olyan legendák, mesék, melyek úgy kezdődnek, amikor még nem volt Hold az égen. (Másik honlapra lép.)

 

Minden jel szerint az utolsó jégkorszaknak akkor lett vége. Szakemberek szerint néhányszor 10 óra alatt végbemenő rendkívül gyors esemény történt.

 

Pamír hegységben strucc élt. Cédrusfák is nőttek, ma ilyen nem él ott.

Kaukázustól délre 12.000 éves rénszarvaskoponyát találtak. Már más az éghajlat, nem él meg a rénszarvas.

A Michigan tó fenekén a tőzegrétegben 11.500 éves fák maradványait találták meg. Akkoriban itt erdő volt.

A Bermuda szigeteken cédruserdők nőttek. Maradványaikat a part menti vizekben megtalálták. 11.000 évvel ezelőtt süllyedtek el.

Wiscozin államban tűlevelű erdők voltak, 11.000 éve a visszavonuló jégáradat semmisítette meg őket.

Az Azori szigetektől délre az Atlanti-óceánból felhozott mészkő vizsgálatakor arra következtettek, hogy a levegőben keményedtek meg, nem a víz alatt, és 11.000 évvel ezelőtt.

Szibériában mamutmaradványokat vizsgáltak, 12.000 éve pusztultak el. Több ezer állatot úgy érte a halál, hogy a szájukban levő táplálékot nem volt idejük lenyelni. Lovak, farkasok, antilopok, tigrisek is tömegesen pusztultak el. Szibéria fagyos pusztasággá lett. Jakutföld összesen akár 500 ezer tonnányi mamutmaradványt is rejthet.

 

Sokan úgy vélik, 11.500 évvel ezelőtt egy kisbolygó csapódott földünkbe. Az Atlantisz elmélet kutatói szerint az ütközés teljesen megsemmisítette a földrészt. A Föld éghajlati katasztrófáját a sarkok eltolódása okozta és Atlantisz feltételezett tengerbe süllyedése miatt a Golf áramlat a mai irányába indult el.

Primitív népek mondáiban találták meg a következő emlékeket:

A Vénusz bolygó színe a Földtől való távolsága, pályája megváltozott. Azután jött a vízözön. A bolygók megváltoztatták pályájukat, az égbolt a Földre zuhant, mindent elöntött a víz. Mindenütt káosz és zűrzavar volt.

 

A csapássorozatok folytatódtak:

  • sötétség borult a világra
  • áthatolhatatlan felhők takarták el a Napot
  • évekig tartó éjszaka jött
  • eltűnt a Nap és káosz következett
  • iszonyú hideg lett és eltűnt a Nap fénye.

10 km átmérőjűnek becsülik a kisbolygót, amely a Földnek ütközött.

 

Mások szerint a kisbolygó az atlanti-óceánba zuhant a Bermuda-háromszögnél. Ha az ütközés helyén tenger van 5 km magas árhullám kerülte meg a Földet több alkalommal is, mí a víz lecsillapodott. Olyan erővel söpörte végig a Földet, hogy ott emberi építményeknek nyomuk is alig maradt.

 

2023.08.08. folytatjuk...