Choď na obsah Choď na menu
 


220, Ősi térképek, amik nem létezhetnének

f,Térképek – Reis admirális és mások

Olyan térképek kerültek elő, melyek a régi korok fejlettségéről újabb kérdéseket vetnek fel. (Katt a térképek bemutatójához.)

Az isztambuli Topkapi Múzeumban két világtérkép részletet találtak. Piri Reis török admirális, aki térképész is volt, másolta le 1513-17 körül. A világtérképet 215 részből állította össze. Sok nyelven beszélt és hozzá jutott a Kelet és Nyugat akkori térképeihez. Azt állította, hogy kezében tartotta Kolumbusz térképét, ami a mai napig nem került elő. Kolumbusz egy régi könyvből tudta Amerika létezését, ezért kelt át az Atlanti–óceánon. Ez a könyv Reis szerint Nagy Sándor idejéből származott.

undefined

Reis térképén a szenzáció az, hogy az Atlanti-óceán európai, afrikai, és antarktiszi partjait ábrázolja. Ezeket csak évszázadokkal később fedezték fel.

1517 körül Amerika partvonala nem jelent meg térképeken. Dél-Amerikát jóval később fedezték fel, a partvonalak térképezésére jóval később került sor. Amerika és Európa távolságát Reis pontosan tüntette fel. Alkalmazta a földrajzi hosszúságokat, amit Európában kb. 200 évvel később találtak fel.

 

A Kanári és Azori-szigetek is pontosan a helyükön vannak.

1513-ban senki nem tudott Antarktisziról, a partvonalait mégis megrajzolta.1958-banaz USA haditengerészetének térképészei megvizsgálták és megállapították, hogy olyan pontos a térképe, amit csak a modern tudomány tud elkészíteni légi fényképezéssel.

Hihető-e, hogy akik ezt készítették, repülőgépet használtak 1513 előtti időkben?

 

Rájöttek, hogy a térkép eltér a mai valóságtól. Az Antarktisz összeér a Dél-amerikai Tűzfölddel. Egy földnyelvet rajzolt oda Reisz, ahol ma tenger van. Az Antartktiszon szárazföldet ábrázol, és ma ott másfél kilométer magas jégtakaró van. a geológusok kijelentették, hogy a térkép a 11.000 évvel ezelőtti valóságot ábrázolja. az utolsó jégkorszak előtt minden olyan volt, ahogy a térkép állítja.

 

E térkép eredetije az eljegesedés előtt készült légi fényképezéssel. Hány ezer éves felfutásra van szüksége egy kornak, hogy a térképek készítői el tudják kezdeni munkájukat?

 

Ma egy világtérkép elkészítéséhez kutatókra, technikusokra, mérnökökre, repülőkre, hidrológusokra, hegymászókra, tengerészekre van szükség, és fejlett eszközökre. Több kontinens pontos ismeretére 11.000 évvel ezelőtt.

 

Az elődeink civilizációját, magas kultúráját tagadni nem lehet, legfeljebb elhallgatni. az is lehetséges, hogy az emberi faj egyik ága kimagasló civilizációban élt, tudományban, technikában igen előre haladt. Együtt élt a korabeli fejletlen ember-csoportokkal, miként ma is léteznek ilyenek a világunkban.

 

Találtak más térképeket is.

Orontus Finaeus Antarktisz térképe 1531-ből kissé másképp néz ki, de az eljegesedés előtti állapotot rögzíti.

The map of Oronce Finé

Talán ez volt Atlantisz? (Antarktisz?)

Az Antarktisz piramisai

 

Az arab Hádzsi Ahmed 16.sz-i térképe az akkor még ismeretlen észak és dél-amerikai partokat mai pontossággal ábrázolja. a Behring-szoros helyén szárazföldet mutat. Ma már a kutatók tudják, hogy a gyanús korszakban valóban volt szárazföld. Honnan tudott erről Ahmed?

Zeno-térkép a 15.sz-i. Grönlandot jégtakaró nélkül ábrázolja.

Zeno-térkép innen: 4444k.blog.hu

1487-ben Yehudi ben Zara és 155-ban Andrea Benicas térképein Észak-Európában feltüntették az olvadó jég határát. A tudomány szerint e jégtakaró 9.000-10.000 évvel ezelőtt létezett a megjelölt területeken. Ibn ben Zara térképén az Égei-tenger szigeteiből jóval több van, mint ma. Kutatók kiderítették, hogy e szigetek a víz alatt ma is megvannak. A jégkorszak után a felmelegedés hatására megemelkedett a Földközi-tenger vízszintje.

 

Ez a térkép is a gyanús időszak előttről származó térkép ismereteinek másolata.

A régi múltról a tudásanyagunk hiányos és a bizonyítékok elgondolkodtatóak.

 

2023.07.26. folytatjuk...