Choď na obsah Choď na menu
 


215,Ősi civilizációk, a

1, Az ember régóta termeszt élelmiszereket, haszonnövényeket. Az ó kőkorban már volt búza. Kik foglalkoztak növénynemesítéssel? Azt állítják, a földművelés későbbi találmány.

 

2,Kr.e. 3. évezredben 5000 évvel ezelőtt az ó indiai területen levő kultúrák téglából készült nagyvárosokat építettek. sokemeletes házakban éltek az emberek. Volt csatornázás, fürdőszoba, portásfülke. Közfürdők strandok, művelődési kulturális és sport intézmények szolgálták a lakosságot. (Eredetiért katt a képekre.)

3,Mezopotámiában a papok 0,4 másodpercet tévedtek, mikor kiszámították, a Hold mennyi idő alatt kerüli meg a Földet.

 

4,Dél-Afrikában Lesohto királyságban található a Ngwenya vasérc bánya. 43.000 évvel ezelőtt már bányászat volt.

Suazilandia képek, stock fotók és fényképek a következőről ...

5,A görögök számára a 10.000-es szám túl nagy volt, hogy azt használják. Európában a „millió” fogalma a 19. században jelent meg. A sumérok matematikai műveletei 195.955.200.000.000. számig is eljutottak.

 

6,Az ókori kultúrák városai kereskedelmi útvonalak kereszteződésében épültek. Cornwallból Lyonon keresztül ónt szállítottak Krétára. Nem tudjuk, kik lehettek ezek a kereskedők. Egyik elképzelés szerint föníciaiak, de erre nincs bizonyíték

Dél-Afrikából aranyat Jeruzsálembe. (Hierosolyma.)

Ötezer évvel ezelőtt ismeretlenek uránércet bányásztak és szállítottak Cornwallból Délkelet-Európába.

 

Michigan állam területén 6.000 évvel ezelőtt 200.000 tonna vörösréz ércet bányásztak külszíni fejtéssel is. Nem tudjuk kik voltak.

 A föld alatt folyosókkal kötötték össze az aknákat és vályúkat vágtak a sziklába, hogy elvezessék a vizet. Az egyik helyen a Royale-szigeten az ősi ásatások több mint három km hosszúak; mégpedig csaknem egyenes vonalban.

A bányák eredetéről az indiánoknak semmi fogalmuk sem volt. A jelek szerint a prehisztorikus időkben sok ezer tonna rezet termeltek ki és szállítottak el innét. Egyes feltételezések szerint több mint 600 ezer tonnát.

Egyik ókori civilizációban sem találták meg az összetételének jellemzőit. Hová tűnt 200.000 - 600.000 tonna réz?

Michigan régiók map.svg

7,Az első fejlett mezőgazdaság Kr.e. 6.000 körül jött létre Mezopotámiában. Mások szerint ezt megelőzte a Kárpát-medence.

 

8,Sumér csillagászok 5.000 évvel ezelőtt a holdfogyatkozások idejét 0,3 másodperc pontossággal előre kiszámították.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9,Egyiptomban a birodalom előtti korból származó emberi csontmaradványokból arra következtetnek, hogy ott több féle emberi faj élt együtt.

 

10,A Kanári-szigetek őslakói a guancsók. Emlékezetükben az ő népük előtt létezett magas fokú civilizációkról beszéltek.

A Kanári-szigetek térképe

A vaskultúra a Kárpát-medencéből indult: Kr.e. 1 évezred (katt a cikkhez)

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Nyugati kutatók szerint egységes kelta nyelvet beszéltek az egész európai térségben.
A keletről jött kelták, a már itt élő magyarokkal, ligúrokkal, barátokkal, piktekkel, feketékkel, társakkal közös nyelvet beszéltek, és a Termékeny Félhold területéről jöttek.

Szent Jeromos írta le, hogy a kis-ázsiai galaták (keletiek) a 4.sz-ban úgy beszéltek, mint a Rajna-vidékiek, akiktől 700 évvel korábban elváltak. Szent Jeromos, a pápa titkára is magyar volt. A Kárpát-medencéből származott, és ő fordította a Bibliát latin nyelvre. Milyen nyelvről fordította latinra a Bibliát?

A kelta népnév írása

Kelti, keltai, keltoi, caleti, caledoni, galati, galli, khalti, káldi, emberek voltak.

2023.07.11. folytatjuk...