Choď na obsah Choď na menu
 


214,Kik éltek a vízözön előtt?

Mi történt a vízözön előtt?

Bevezető

A Kárpát -medence az Éden kert? Egy friss magyar kutatás szerint őshonos fajaink többsége nem 10–12 ezer, hanem több tíz- vagy több százezer, netán millió éve él és fejlődik a Kárpátok gyűrűjében. Tájainkat fajgazdag élőhelyek alkothatták. Édeni állatvilág és növényvilág élt itt. (Eredetiért katt a képekre.)

  Úgy tanították nekünk, hogy őseink primitív, állatbőrökbe öltözött, barlanglakók voltak. Ismerték a tüzet, szerszámokat készítettek fából, kőből, csontból. Vándoroltak, vadásztak, letelepedtek. Földet műveltek és elindult egy gyors fejlődés.

Budavári Történelemóra : Az őskor művészete, a földművelés kezdete

  Hogyan lett a mi fejlődésünk emberré, és miként rekedtek meg más fajok és emberszabásúak a jelenlegi szintjükön?

  Honnan kerültek elő egyszerre a világ több pontján a híres ókori népek? Városokat, templomokat építettek, írtak, számoltak, törvényeket hoztak, és olyan tudományaik voltak, mint a mai kor színvonala?

 

Magyarországon a Vértesszőlősi Ember leleteit kb. 350.000 évesre becsülik. 1.300cm3-nek becsülik a koponyáját, mint a mai emberét. (Homo erectus seu sapiens paleohungaricus: "Sámuel") nyakszirtcsontját, valamint két gyermekfogat, továbbá sok kőeszközt (pattintott kavicsszerszámot: “choppert”), tüzelési helyeket, ősállatcsontokat, iszapban megkövesedett ősállat-nyomokat, később az őskori ember egy lábnyomát találták meg. A hajdani leletfeltárások helyszíne 1968 óta “Őstelep Vértesszőlős” néven, a Magyar Nemzeti Múzeum bemutatóhelye, szépen kialakított, parkosított környezet.

 

Iharkúti lelőhely

A Bakony lankái között megbúvó egykori iharkúti bauxitbánya napjainkban világviszonylatban is kiemelt jelentőségű dinoszaurusz lelőhelynek számít. Két évtized szenzációsnál szenzációsabb felfedezései nyomán támadt fel mély, 85 millió évesre becsülik a leleteket.

Representative specimens of the Santonian Iharkút fauna, Bakony... |  Download Scientific Diagram

(Eredetiért katt a képre)

Ipolytarnócon 17 millió éves ősmaradványok lelőhelyét találták, melyek szintén látogathatók.

Nem vagyunk elmaradva a világ más ősi élőhelyeitől.

 

  A minket érdeklő kor a Kr.e. 15.000 – 11.000 év körüli idő. Kelet-afrikai leletek szerint az ember kunyhókat épített. Csillagászat, építészet mikor alakulhatott ki, mikor az ókori kultúrák ezekkel már rendelkeztek?

  Az emberiség őstörténetéről csak keveset tudunk. Úgy gondolták, a Bering-szoros szárazföld volt,

Bering-szoros (Alaszka)

így átsétáltak az első emberek benépesíteni Amerikát. A cél nélkül vándorló kóborló népek gyorsan végig vonultak egy kontinensen?

Magellán-szoros (Argentína)

Délen van a Magellán-szoros. a Palli Aike-i sír lelet 9.000 éves, és 25.000Km-re van a Bering-szorostól. Az emberek 27 ezer évvel ezelőtt, a korábban véltnél több ezer évvel hamarabb telepedhettek le az amerikai kontinensen - állítják kutatók, akik szerint ezt egy már kihalt állat, az óriás lajhárok csontjából készült díszek is bizonyítják.

Atlantisz létezésében nem akárkik hittek. (Eredetiért katt a képekre.)

atlantida_es_mu_osi_terkepe_2.jpg

Mások szerint  Antarktisz a titokzatos Atlantisz, jégtakaró alatt ma is  létezik.

Egy írás szerint Grönland és Antartktisz Mú és Atlantisz maradványa.

 

Altamira spanyolországi barlangban az ősemberek művészi rajzainak és festményeinek százait találjuk.

 

A régi mesékben, mítoszokban a legfurcsább jelenségekre és adatokra bukkanunk.

Kréta szigetén játszódik a Minotaurus legenda.

 

Trója legendájának, Homérosz az Íliász és Odüsszea eposzának leírója. Heinrich Schliemann kiásta a romjait.

  A vízözön legendát, a természeti csapás elől menekülők történetét az egész földön ismerték évezredek óta. Ez is megtörtént eseményeken alapul.

 

Kb. Kr.e. 11.000 évvel is léteztek értelmes emberek és vízi járműveket is tudtak építeni.

  Amerikától Óceániáig az érintett kiválasztottak minden esetben előre tudtak a közelgő csapásról. Ki közölte velük? Ki volt, aki a híreket hozta? Gilgames sumer eposz és a Walesi kelta mondák szerint a tudományos szent iratokat átmentették a megsemmisült világ újjá építésének segítésére.

 

  Qumranban talált iratok, amik nem kerültek be a Bibliába szintén leírják Szodoma és Gomora katasztrófáját. (Sóvár és Gömör?) Mai szemmel nézve mesterségesen előkészített hatalmas robbantás történt. Itt is szerepel egy szövetséges megjelenése. Az itt élő szövetségesei felkeresése, előre figyelmeztetése a városok elpusztításáról és kimenekítésük. Ezer hirosimai atombomba erejének felt meg a robbanás ereje.

Új tanulmány: ezer hirosimai atombomba erejével pusztította el egy  kisbolygó a bibliai Szodoma, Gomorra és Jerikó városát | csillagaszat.hu

 

  A Ramayanában és a Mahabharátában valóságos atomháborúk leírásával találkozunk. vannak légi harcok és más események is. A szanszkrit nyelven Vimánának, Vimcanak-nak nevezett repülők rendkívül gyorsak voltak.

 

Az asszír domborműveken, a király kezén karórához hasonlító szerkezet van.

 

A Véda könyvekben Ó-indiai nyelven atomfegyvert említenek. A tüze egész városokat pusztított el. Fénye erősebb volt százezer Nap fényénél.

A Samarangana Sutradhara c könyvben 230 oldalon át írnak repülőgépek fajtáiról. A szöveg kb 5.000 éves. Van olyan, amit 2 rakétával lőnek fel és távoli csillagokba lehet velük eljutni.

A Maharshi Bharadwajában a repülőgépek láthatatlanná tudnak válni és bennük lehallgathatják a többi gép beszélgetését és azt rögzíteni is tudják.

 

  Ezékiel látomása a Kobár folyónál: Egy leszállóegység földre szállását is leírja.

https://slideplayer.hu/slide/1904901/7/images/28/EZ%C3%89KIEL+%C5%B0RHAJ%C3%93JA+A+BIBLI%C3%81B%C3%93L.jpg

A rejtélyes idegenek ismerték a földi nyelvet, szokásokat. és érdekelte őket a Régi Kelet politikája amibe beavatkoztak. a Bibliában leírt kerék a Blumrich-kerék, melyet ma is használnak.

https://slideplayer.hu/slide/1904901/7/images/27/BLUMRICH+BIBLIAI+SZABADALMA.jpg

 

  Mózesnek a Sínai-hegyen megjelent az Isten? A Biblia és ami mögötte van.

https://slideplayer.hu/slide/1904901/7/images/3/M%C3%93ZES+IS+ILYEN+IDEGENEKKEL+TAL%C3%81LKOZOTT+A+H%C3%93REB+HEGYEN.jpg

Furcsa lehet az olyan isten, akihez az avatatlanok közel kerülve elpusztulnak egy sugárfertőzés miatt. Az idegenek, mikor először találkoznak, Mózessel a balesetvédelmi rendszabályokat közlik vele. Mikor, hol szállnak le, mi a határvonal. Aki a hegyet érinti, haljon meg. Ne érintse kéz, kővel dobják agyon, vagy nyíllal lőjék le.

Bolygónk története sok millió évre nyúlik vissza, nem mindenre tudumk kitérni. 85 millió évvel ezelőtt is éltek állatok, pl a Pteranodon hat méteres szárnyfesztávolságú madárszerű állat volt. A plezioszauruszok 3-4 méteres tengeri élőlények voltak. A dinoszauruszok 230 millió éve jelentek meg, és a kréta időszak végén, körülbelül 65,5 millió éve (a kréta–tercier kihalási esemény során) pusztultak ki. A kihalási esemény időtartama viták tárgya, lehinkább elfogadott egy kisbolygó becsapódása. Kérdés e korban is élhettek emberek? Vagy túlélő ősállatok később is éltek? Az Ica-i faragott kövekkel még foglalkozunk: itt ember és ősállat van együtt ábrázolva. Mely időből származnak?

A következő cikkben 28 db ősi bizonyíték következik.

2023.07.05. folytatjuk...