Choď na obsah Choď na menu
 


216,Ősi civilizációk, b

11,A babiloniak másod és harmadfokú egyenleteket is megoldottak, és ezekkel számításokat végeztek. (Eredetiért katt a képekre.)

Babilon pozíciója a mai Irakban

12,Az európai bronzkorszak előzmények nélkül tökéletes technológiával indult el. nincsenek maradványai rosszabb minőségű tárgyaknak. a réz és cink összetételének arányát, az olvasztáshoz, öntéshez szükséges hőfok tudását készen kapták valakitől? És Dél-Amerikában és Délkelet-Ázsiában is? Bronzkori kincsek Magyarországon. Itt van a cikkben közölt térkép szerint Európa legjelentősebb leletanyaga.

 

13,A sumér 5.000 éves orvosi agyagtáblákon növényi, ásványi, állati eredetű gyógymódokat, recepteket írnak le.

Sumér gyógyítás.

Nyoma sincs varázsigéknek, ráolvasásnak, istenekhez való fohászkodásnak, ahogy a primitív ókort tanították nekünk.

 

14,Az egyiptomi gyógyászat: gyógyszereket készítettek növényekből, ásványokból,állatokból. Penészgombákból előállították a tetraciklint, amelyet kimutattak, mint antibiotikumot az elhunytak csontmaradványaiból. 

 

15,Kínában a Csou-dinasztia Kr.e. 1.100-Kr.e. 1526-ig uralkodott. Egyik hadvezérük emlékműve 85%-ban alumíniumot tartalmaz. Úgy tudjuk, 1808-ban állítottak elő alumíniumot elektrolízissel. 3 ezer évvel ezelőtt ismerték és alkalmazták az elektrolízist? Volt hozzá áram is?

 

16,John Marson a perui hegyekben platinából készült szép kidolgozású dísztárgyakat talált. a platina előállításához 1773,5 fok C hőmérsékletre van szükség. A primitív hegylakók miként érték ezt el? A perui sivatagban érdekes koponya leletet találtak, nem emberi koponya, nem földi eredetű. Lehetséges, hogy több idegen faj élt a földön?

 

A dél-amerikai kontinens alatt nyugszik egy valaki által valamikor létrehozott gigantikus alagútrendszer több ezer kilométeres kiterjedéssel, mélyen a föld alatt. Peru és Ecuador alatt több száz kilométert bejártak és felmértek belőle. Ez még csak a csekély kezdet és a világ semmit sem tud erről. Móricz János felfedezései. Tayos-rejtély – Egy korábbi, fejlettebb civilizáció eltitkolt hagyatékának nyomában.

 

17,Equadorban kő amuletten ember figurát látunk. Az alak a Földön áll. A tárgy szélességi és hosszúsági fokokat ábrázol. Egyik kezében Napot, másikban Holdat tartja. A kőkorszakban honnan tudták, hogy a Föld gömb alakú, és vannak szélességi és hosszúsági fokok?

Ecuador-peru-land-claims-01.png

18,Diogenész ógörög történetíró 3. sz-ban leírta, hogy az egyiptomiak 373 napfogyatkozást és 832 holdfogyatkozást jegyeztek fel az ő koráig. Ehhez több mint 10.000 évig kellett megfigyelniük az égboltot. A mai történelem szerint ők ekkor még nem is léteztek.

 

19,Sok nyelvész szerint az emberiség nyelvei egy közös nyelvből fakadnak. Kutatók szerint ez a magyar nyelv.

Magyar az ősnyelv.

 

20,Az equádori Cuensa városban a Crespin-múzeumban arany és ezüst lapocskákon elefántokat ábrázolnak. az inka korból származnak és e földrészen sohasem élt elefánt. Vagy mégis? Honnan másolták le az elefántokat?

2023.07.12. folytatjuk...