Choď na obsah Choď na menu
 


221,Hol élhettek emberek?

g,Hol élt a vízözön előtti emberiség?

 

Hol élt a vízözön előtti emberiség magas kultúrájú társadalma?

 

Platón ezt írja: az atlantisziak a nyugati óceánban egy olyan szigetcsoporton éltek, amelyek közül a legnagyobb nagyobb volt Afrikánál és Ázsiánál. az atlantisziak uralma alatt volt Afrika Egyiptomig. Európa nagy része a Tirrén-tengerig. Mikor bekövetkezett a pusztulásuk, ami 9.000 évvel platón előtt történt. (Megh.: Kr.e.347 körül.)

 

Ismét találkozunk a mai korunktól visszafelé számított 11.000-11.500 évvel. Platón azt is írja, hogy a nyugati szárazföldön is ott voltak. Ez bizonyára Amerika. Az ősi városokat Közép és Dél-Amerikában talán az atlantisziak építették?

Nem lehet véletlen, hogy a Közép-amerikai indián kultúrák rokon vonást mutatnak Egyiptommal.

 

Herodotos szerint Egyiptomban őrizték az atlantiszi eredet szent iratait, és valóságos Atlantisz-kultuszban éltek.

 

Nagyon gyanús Tiahuanaco:

undefined

Találtak 290 napos naptárat és sok leletet, furcsa tárgyakat, amivel a kutatók nem tudnak mit kezdeni. találtak tengeri maradványokat és nagy kikötő maradványait. Kik és miért építettek kikötőt?

Titicaca-tó (Bolívia)

Kutatók szerint a kikötő a Titicaca-tóra épült. A vize ma 25km-re van Tiahuanacotól.

Tudósok szerint 10.000 évre volt szükség ahhoz, hogy a tó ilyen messze húzódjon a várostól.

A tó legendái (katt az aláhúzottra)

Az istennek a termékeny völgyet a bűn miatt teljesen elárasztották könnyei. Egy férfit és egy nő azonban életben maradt. Éppen egy nádhajóban voltak, így sikerült megmenteniük magukat. Termékeny völgyük most egy nagy tó volt, az istenek által küldött pumák sziklákká váltak. Innen származik a tó neve is, mivel Titi pumát jelent. Caca követ,  a két szót összerakva megkapjuk a kőpumák tava elnevezést.

 

A bolíviai kormány támogatásával R. Avellanda víz alatti kutatóexpedíciót végzett. A tó fenekén több száz méteres kőlapokkal fedett utcákra, embermagasságú falmaradványokra bukkantak. 30 falat találtak, amik hatalmas kövekből épültek. Fénykép és filmfelvételeket készítettek és elismerték, ehhez hasonlót még sohasem láttak.

 

Ezt nyilatkozta Dumas francia régész is.

 

Cousteau kapitány 12 társával tengeralattjárót szállította Titicaca-tóhoz. 320 méteres merüléseket végeztek. Ezután hirtelen beszüntették a kutatást és felszereléseiket pánikszerűen összecsomagolták, a területet elhagyták. Cousteau kapitány nem volt hajlandó nyilatkozni, mit találtak a tó fenekén.

 

1968-ban az Andok-hegységben, Chile és Peru határán El-Enlandrillandóban, 3.200 méteres magasságban két hatalmas kb. 700m2-es teraszt találtak, 263 hatalmas lávából kivágott sziklatömbbel van lerakva. Egy tömb 10 tonnás, és radioaktív sugárzást mérnek a köveken. Űrrepülőgépek leszállóhelye volt?

 

Az Ókorban más kontinenseken is épültek hatalmas méretű építmények, melyek építésének célját nem tudjuk.

 

A Baalbek melletti terasz kőtömbjeit ma is megvalósíthatatlan pontossággal illesztették össze 1.000, 1.200, 2.000 tonnás kőtömbökből. A tömböket a lelőhelytől számítva messziről szállították ide. Ilyen súlyú tárgyakat mai eszközökkel sem tudnának ide szállítani, és elmozdítani sem függőleges, szem vízszintes irányban. A kőteraszt alkotó hatalmas monolitok megmozdítására a mai modern technikával sem lennénk képesek. 

Vízözön előttkészült. A legenda szerint a baalbeki kőterasz monumentális köveit a titánok helyezték el akkor, amikor még „óriások valának a Földön".

 

Óceániában is találtak gigantikus romokat és építményeket:

Marianna szigetek vörös márvány oszlopai.

Mariana-szigetek (Csendes-óceán)

Tonga hatalmas kőboltozatai.

Tonga térképe

Fidzsi szigetek monolitjai.

undefined

Navigator sziget vörös kő platója.

Mind mesterséges építmények, és olyan anyagból készültek, ami ezeken a szigeteken nem megtalálható. Újra kérdezzük: kik, miért és milyen műszaki és szállító eszközökkel hozták ide, a számunkra jelentéktelennek tűnő helyekre?

 

Mikronéziában a Karolina szigetek egyike az 504m2 km-es Ponape sziget. Mellette egy kisebb sziget Temuen. Hatalmas városfalak húzódnak a szigeten, magasságuk 14 méter. Hosszúságuk 860 méter. A köveket a Ponape északi részén készítették, bazalt tömbökből. A tömbök 3-9 m hosszúak, átlag 10 tonna a súlyuk és 400.000 bazalttömböt használtak fel. Dzsungelen és tengeri úton, vagy levegőben lehetett ide szállítani. Kiszámították, hogy 300 évig tarthatott a megépítése.

"Már önmagában ez is különös, de búvárok még érdekesebb dolgokról számoltak be Nan Madol környékén tett lemerüléseik tapasztalatairól: „ Elmondásuk szerint a tenger fenekén jól megmaradt, kagylókból és korallokból álló utcákon tudtak végigmenni. Állítólag odalenn számtalan kőből épült boltívet, oszlopot és monolitot találtak és a jól felismerhető házmaradványokon vésett kőtáblák voltak kifüggesztve."

A Csendes-óceán térsége ősi, elsüllyedt civilizációk valóságos tárháza.

 

Bimini és Bahama szigetek partjai közelében 1960 óta tengerben levő romokat fedeznek fel. Ezek egykor a vízszint alá került városok maradványai: falak, épületek, lépcsősorok, tornyok, őrhelyek. Dr. m. Valentin és búvárjai 1968-ban fedezték fel a híres Bimini utat. Négyszögletű kövekből áll, melyek 90 fokos derékszöggel vannak faragva.

Út a tenger mélyén az Atlantisz-elmélet buzgó hívei n a tanulmányban elvégezték a kőzetminták kormeghatározását és eszerint a kőzet 15 000 éves lehet, ami tehát már megfelelne a feltételezéseknek.

Út a tenger mélyén – hová vezet a titokzatos Bimini út?

 

A hatvanas – hetvenes években repülőgépekkel végeztek régészeti vizsgálatokat a Bahama szigetek, Kuba, Haiti, és Dominika partvidékén. A tengerben piramis, kupola és más épületekre utaló romokat figyeltek meg. tengeralattjáróval Florida, Georgia és Dél-Karolina partjainál a kontinens talpazatában, sziklába vájt, a mélybe vezető útra bukkantak. A mexikói Yukatán előtt ezek az útvonalak egyenes vonalban haladnak a tengerben, kilométeres hosszban olyan sík, mintha egykor autópálya lett volna. Az utakat  C-14-es vizsgálattal 12.000 évesre becsülték.

 

 

Tízezer évvel korábban az emberiség már legalább egyszer felépített egy, a mainál fejlettebb civilizációt és a vízözön megsemmisítette?

Az ősi aranykort a világon élő népek régi történetei a távoli múltban emlegetik. Ahogyan a vízözönt is mesélték, és már tudjuk, hogy valóban megtörtént.

 

Az ipari, árutermelő, energiatermelő gépek, gyárak, eszközök megsemmisültek, víz alá kerültek. A maihoz képest a berendezéseknek, szerény számúnak és méretűeknek kellett lenniük, jóval kisebb számú ember eltartására kell gondolnunk.

 

Gondoljunk a közlekedésre.

A repülőgépek ügye is előkerült. Ezekiel próféta is lát ilyet, és a fáraók korában is feljegyezték repülő tárgyak közlekedését.

Hérodotosz a Gibraltári-szorosban még látott vitorla és evező nélküli hajót, alacsonyan repülő tárgyat, rendkívül gyorsan elsuhanni.

Az indiai eposzokban a járművek levegőben, vízen és víz alatt is közlekednek.

 

A korabeli primitív népek sziklarajzokon kövekbe vésve örökítették mega gépeket és kezelőiket, akiknek furcsa öltözetük ellenére emberformájuk volt. Az emlékek kifejezetten fehér emberekről szólnak.

 

Diodórusz Siculus írja:”Termékeny országban laktak és nagy városaik voltak. kirűntek jámborságukkal, vendégszeretetükkel, és emberbarátságukkal. A különféle törzseket felszabadították állati életükből, megtanították őket a földművelésre és sok hasznos felfedezést közöltek velük.”

 

2023.08.07. folytatjuk...