Choď na obsah Choď na menu
 


223,Egy világkatasztrófa következményei

i, Összefoglalva: a csapások következményei

 

1,Atlantisz Platón szerint Kr.e. 9570-ven süllyedt el.

2,Szibériában a mamutok és más állatok hirtelen és tömeges kipusztulása 9050 körül lehetett.

3,A Golf áramlat 9050-től folyik mai irányába.

4,A Michigan-tó fenekén a tőzegréteg 9550-9650 éves.

5,A Halley-üstökös 9546 körül haladt át a Föld közelében. Azóta is rendszeresen földközelben halad el.

 

E dátumok nem napra pontosak ilyen nagy időtávolságból. Mivel az ütközés közelében élők mind elpusztultak, a távoli túlélők nem ismerték a katasztrófa okát. de közvetlen következményeit látták és ebben éltek. Erősen valószínű, hogy az akkori emberiség 10%-a sem maradt életben.

 

A hegyek csúcsain életben maradt embercsoportok fáztak, éheztek, Hazájuk megsemmisült. Elpusztultak az állataik, termesztett és vad vadon növő növényzetük. Elpusztult a fák termése. Azzal táplálkoztak, amit találtak. Szellemi fejlődésük visszaesett. Órák alatt befagytak a folyók, tavak, tengerek. Az akkori sarkok jege elolvadt.

 

A nagy világcsapás után a korabeli világ értelmi és civilizációs színvonala nagyot zuhant.

 

A civilizáció értelmisége, vezető csoportjai a városokkal elpusztultak. Tudományok, földművelés, ipar, házépítés, kereskedelem, közlekedés megszűnt.

 

A Föld mágneses ernyője megszűnt és nem védelmezte az életet. Halmozódtak a genetikai rendellenességgel született utódok. az átlag életkor 30 évre vagy még lejjebb csökkent. Gyorsabban követték egymást a nemzedékek. Egyre nagyobb ütemben szaporodtak a károsult génekkel. mutánsok születtek az ember és állatvilágban.

 

Régi mondákban találjuk, hogy gyermekek születtek farokkal, uszonyos ujjakkal, kis testtel, aránytalan nagy fejjel. Pikkelyes bőrrel, vagy bundaszerű szőrzettel.

Fantasztikusnak gondolt legendák törpéi, óriásai, fél szörnyek, állatemberek és keverék lények születtek az után is, hogy a Föld mágneses védőernyője helyre állt.

Az ókorban is rengeteg volt még a szörnyszülött és a régi domborműveken is látunk ilyeneket.

Állítólag Núbiában és a Krímben tömegesen éltek. Rabszolga kereskedők hajtóvadászatokat rendeztek ellenük. kiirtásukra törekedtek. Mások összefogdosták őket és rabszolgapiacokon árusították, tenyésztették őket. ketrecekben tartva mutogatták.

 

Ha most érne bennünket egy nukleáris háború, vagy kisbolygó becsapódása, az árhullámok elmosnák a világvárosokat, üzemeket, gyárakat, kórházakat. Egy atomkatasztrófa.(katt) Nagy árhullámtól eltűnnének a kikötők, utak, vasútvonalak. Az alacsony területek, síkságok termőföldek mind víz alá kerülnének. Évekig tartó sötétség, lehűlés, éhezés, halálos járványok, genetikai ártalmak végeznének a túlélőkkel.

 

Harc törne ki a megmaradt élelemért, vízért, termelő és munkaeszközökért, főző edényekért.

 

A tudás keveset érne ipari háttér nélkül. Hiába lennének mérnökeink, a víz és tűz megsemmisítené könyvtárainkat, energia és nyersanyaglelő helyeinket. Nem lesz miből elektromos szerkezetet gyártani, nem lesz mivel áramot előállítani. Pár nap alatt elemeink, telefonjaink, akkumulátoraink lemerülnének, áramfejlesztőinkből elfogyna az üzemanyag. Minden leállna.

Az első hetekben a túlélők többsége éhen halna.

 

2023.08.07. folytatjuk...